Trygghet

Jag satt på bussen med musiken i öronen och drömde mig bort till en annan värld, precis som jag alltid gör. Benen i kors fastkilade mellan sätena framför mig, nersjunken och halvsovande. Plötsligt kände jag något som kittlade till mot mitt knä, jag öppnade ögonen lite halvt och såg en liten hand som nuddade mitt knä.

Det satt en liten flicka framför mig, hon låg och sov i sin mammas famn, handen hade ramlat bak till mig, hon trevade med handen över mitt knä, som om hon letade efter något, jag la mitt pekfinger på knät och hon greppade det, hårt. Jag satt där och log mot handen, hon ville veta att det fanns någon där, hon ville ha trygghet, precis som alla andra vill ha.

En hand i din, en kram, en famn att krypa upp i, ett leende just till dig, eller ett "Jag älskar dig", det krävs inte mycket för att vi människor ska känna oss trygga, men något behövs, vi behöver veta att andra människor bryr sig om oss, att vi aldrig blir ensamma.

Vid sjukhuset skulle de av, flickan vaknade till och släppte mitt finger, hennes mamma satte henne i vagnen och körde ut vagnen baklänges. Det var en söt flicka, stora blåa ögon och blont hår, hon påminde om hur jag själv såg ut som liten. Hon la huvudet på sne och mötte min blick, log mot mig som om hon förstod att det hade varit mig hon höll i.

När hon rullade iväg i vagnen fanns det bara en tanke i mitt huvud:
Måtte hon ha folk som skyddar henne från allt ont i världen tills hon klarar av att hantera det...


Kommentarer
Postat av: Sir Sebastian

Ett mycket fint inlägg, ett tänkvärt inlägg.Ofta handlar det inte om vad man säger/gör för att visa att man finns där. Utan det viktiga är att man kan stå bakom det man sagt eller gjort. :) <3

2008-12-01 @ 20:32:24
URL: http://zebster.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0