Våga

Min mamma gjorde ett kollage till mig som jag fick på min student. Tidningsrubriker som hon har samlat genom åren och satt upp på ett A2 papper. Jag stod och kollade på den idag och fastnade med blicken på en dikt.

Våga
Våga vara
Våga skratta
Våga gråta
Våga tro
Våga ändra dig
Våga hjälpa
Våga bli arg
Våga stanna
Våga gå
Våga chansa...

Jag har en klump i magen, en klump som inte precis blir mindre av att jag precis kollat färdigt på Den vita masajen, en film om en schweizisk kvinna som blir kär i en masaj i Kenya, lämnar hela sitt liv och flyttar ner till honom. Det är en sann berättelse, en väldigt gripande sådan, boken är bland de bästa jag någonsin läst.

Vågar jag? Vågar jag, eller rättare sagt klarar jag att åka till andra sidan jordklotet i 6 månader. Klarar jag 6 månader utan min familj, Patrik och mina närmaste vänner. Klarar jag av att leva och klara mig själv ett halvt år? Klarar jag 6 månader utan mammas trygga famn, pappas kramar, Patriks närhet eller Johans skratt?

Jag vet inte, jag vill, men klarar jag det? 

Kommentarer
Postat av: K

"Har du styrkan att förlora, har du vunnit allt ändå", finns det en låttext som går. Även om du inte skulle åka iväg, eller om du åker iväg och vänder hem i förtid, så innebär inte det att du inte klarar situationen - det innebär bara att den sitsen inte var meningen just då. Du har klarat dig igenom grymt mycket hittills, och du kan klara vadsomhelst i framtiden:)

2009-09-09 @ 01:45:31
Postat av: Therése

Jag älskade det dära kollaget!!Och yes, du klarar det! Jag vet iNGEN som är starkare än dig Josefin!

Du är fantastisk!

2009-09-15 @ 13:10:30
URL: http://harajukumademedoit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0