Julen var här

Nu är julafton officiellt slut, varit slut i flera timmar faktiskt!

Det blev en bra julafton, fick träffa mormor i förmiddags och sen har man varit med föräldrarna, farmor, farfar och Pelle! Kalle var lika underbart som vanligt, mamma och jag satt och sjöng vartenda låt! Farfars köttbullar var utsökta, han hade till och med fixat ål till mig!
Julklapparna var fina och genomtänkta, visst verkar det som en perfekt jul?!


Sebbe sa åt mig att glädjas åt de jag firade jul med istället för att sörja de som inte var med, och det försökte jag verkligen. Men att jag saknade min bror är väl en självklarhet, och det hördes på hans röst att han saknade oss med. Sen finns det ju en till...

Jag satt som vanligt på huk vid din grav, stirrade på den snirkliga texten. Sten Lundqvist. Pratade med dig som jag brukar göra, jag berättade vad som gör din lilla ögonsten lycklig.

Klockan är 2, det är helt tyst i huset i Vä, det enda som hörs är datorn och pappas snarkningar från andra sidan källaren. Päronen och farfar har sovit i flera timmar, farmor la sig för en timme sen, Pelle sover han med, kanske i sin soffa, kanske i handfatet, vem vet! Bara lilla Ia är vaken och som vanligt ligger hon med datorn i knät och pratar med hjärtat.


Inte för att jag lär sova snart, men ändå!

Godnatt vännerna mina, hoppas ni har haft en underbar julafton!<3


5 dagar kvar...


Du, bara du

Jag har bara suttit och stirrat på skärmen ett tag, tänkt på hur jag ska kunna få ner allt jag känner i ord. Helt ärligt vet jag inte hur jag ska lyckas, men ett försök får jag väl ge det!

There's a boy in my dreams and that boy is you!

Bara tanken av dig får mig att le, när du lägger huvudet på sne och ler mot mig känner jag mig som den finaste flickan i hela världen. Dina ögon går att drunkna i, jag vet, jag har gjort det många gånger. Jag njuter av varje sekund, minut, timme jag får se dig, för du hjärtat mitt kan få mig glad även på mina mörkaste dagar.

När jag ska sova kryper jag ihop med monsterkon tätt intill mig, leendes tänkande på dig. Varje sekund som går är en sekund närmare tills jag är hos dig.
Jag somnar lycklig för jag vet att när jag vaknar är det en dag mindre tills jag ligger i din famn<3


The good things in life

En av de första sakerna läkare, psykologer och alla som tro sig veta något om depressioner är att när man är med om bra saker, trygga händelser så ska man komma ihåg dem som just det, allt för att kunna ta fram dem när livet känns som jävligast.

Alla har såna minnen, ett av mina är när vi låg på solstolarna i Thailand och mamma sa åt mig att minnas just det ögonblicket, och visst, det är ett minne jag kan ta fram när livet är kasst, men det är inte riktigt mitt minne, det var inte jag som kom på att i just det ögonblicket mådde jag bra.

Men när jag låg lutad mot min 12årige kusin i soffan med minstingen på blankt 6 år i famnen som skrattade konstant till Hipp Hipp, antagligen inte så mycket till skämten, utan hur de såg ut så mådde jag bra. Ett barns skratt, finns det något mer oskyldigt här i livet? När han tystnade och kurat in sig i min famn började jag kittlade honom och han tjöt av skratt där han låg och vred sig i min famn. Vi skrattade med honom jag och hans bröder, vi mådde bra.

Axel kurade upp sig i min famn och låg där som en liten boll, jag blundade och snusade in mig i hans hår som jag alltid gjorde när de var mindre. Det slog mig när jag låg där:

Detta var mitt minne... 

Fredag

Usch, jag har blivit förfärligt dålig på att blogga på sistone, inte haft den riktiga glöden för att skriva blogg. Men nu sitter vi ju här, som alltid annars, bloggar till julmusiken på datorn, Jenny vaknade precis, bara lite trött som vanligt (och ändå kollar hon inte på film just nu=O)

Förhoppningsvis kommer det ett värdefullt inlägg i kvällningen, just nu orkar jag inte, ska nog sova en stund innan shoppingen och fika med Anna och Andréa<3

Pussar

Svenskalektion

En liten konversation mellan mig och Sebbe idag.

J- Jag behöver ett internationellt efternamn till mitt tal
S- Skått, det är internationellt!
J- Ja för det är ju inte bara vi som änvänder å i vårt språk
S- Nä, Danmark och Tyskland gör det med!
J- Gör de inte alls
-Tystnad-
S- Nä visst ja...

Till Sebbe

"Är du på g med någon som är platt?"
-Beatrice Harty-

Fredag

Klockan är mycket, jag borde egentligen sova, men ja, det finns roligare saker i livet!

Sthl är sthl (förvånande va?!) Kommer bli en bra helg=)

Har en liten hemlighet för er, lovar att berätta hur det går imorrn=P

Ska nog försöka sova snart

Puss på er<3

Torsdag

Jenny är här och vi sjunger för full hals på låtar från vårt förflutna. Just nu är det Romeo från Eva och Adam filmen=P
Chrille följde med oss till Sandby, singstar, en del förbannat falskt, och sen somnade vi alla, Chrille fick väckas 10 minuter innan sin innebandy. Hihi.

Dagen innan har bestått av svenska, lunch, mentorsträff och multimedia. Jenny och jag kom jättelångt med det nya arbetet på Mm A, vårt kommer äga alla andra totalt!

Nä, nu ska vi sjunga vidare och kanske plugga lite musikteori med(A)

Puss<3

Flickan är trött...

...och flickan kommer somna med ett leende på läpparna<3

Puss på er mina redan sovande vänner!

Fortfarande onsdag

Usch, är helt slut, precis skrivit inlägg på skolbloggen om vår klass. Har kommit fram till att inläggen på skolbloggen bara får komma fritt, utan en plan, bara skriva det som hjärnan tycker ska ner på papper, ett rätt bra system faktiskt, blivit en del bra inlägg på sistone.

Sitter här och försöker undvika att somna, film på svenskan sen, redan sett den så då kan man ju lika gärna slumra till lite(A) Sen blir det fika med Jenny, we like!<3

Nä, halvsova mellan stolarna nu känns rätt lockande

Puss<3

Onsdag

Vaknade av klockan, satte den på snooze men hade egentligen redan vaknat. Fick ett litet sms från den bäste, alltid lika trevligt på morgonkvisten! Drog upp rullgardinen och såg ljuset från solen som sken in i rummet, sen vet jag inte vad som hände, nu regnar det igen...

Ligger här med monsterkon i famnen, halvsover och drömmer mig bort...

Oj, nu börjar klockan bli mycket, dags att stiga upp ur den varma sängen och ut i kylan!

Puss på er<3

Tisdag

Sitter och redigerar bilder på Multimedian, alla är skitsega och för ovanlighetens skull är det tyst i klassrummet, bilden på mig och Storebror är klar, vi står i Central Park vid isrinken julen -06, en av de bästa bilderna på oss i min mening.
Tycker om att redigera bilder, det får ta sin lilla tid och man måste koncentrera sig vilket jag behöver just nu, orkar inte tänka på allt annat.

Jenny sa en sak när vi gick arm i arm från cc-house idag.
"Jag låter inte killar såra mig, de är inte värda det"

Tack för du finns Jenny<3

Regn

Regnet öser ner utanför fönstret, man kan höra hur det smattrar mot taket och carporten. I vvanliga fall älskar jag regn, det är mysigt, lättare att tänka ute i regnet, det har alltid fått mig att känna mig levande, även när jag mådde som värst. Men inte nu, jag vill bara ligga här under mitt täcke, stirra ut genom fönstret resten av mitt liv. Sluta bry mig, sluta glädjas, sluta hoppas, allt skiter sig ändå till slut.

Fan! Jag lovade mig själv att jag inte skulle göra såhär igen, få upp förhoppningarna och glädjen, men det gjorde jag och nu ligger jag här med den välbekanta ångestklumpen i magen, den apatiska känslan som äter upp mig innefrån. Orkar inte mer, inte igen, jag tänker bara ligga här tills solen och sommaren kommer tillbaka, väck mig då...

9D

Fan vilken kväll, vilka minnen, tänk hur mycket skit vi hittade på! 9D, vi saknar den inte, men minnena saknar vi, och varandra.

Föhoppningsvis fika med Alex, tvillingarna och Emma i veckan, hänger Martin med och snackar skit med gamla klassen?

Ska nog sova snart, trött...

Puss<3

.

Ångra inte dåtiden, den är borta.
Planera inte framtiden, den kommer.
Lev i nuet och gör det så vackert att det är värt att minnas.


-Cicci Ekström-


Trygghet

Jag satt på bussen med musiken i öronen och drömde mig bort till en annan värld, precis som jag alltid gör. Benen i kors fastkilade mellan sätena framför mig, nersjunken och halvsovande. Plötsligt kände jag något som kittlade till mot mitt knä, jag öppnade ögonen lite halvt och såg en liten hand som nuddade mitt knä.

Det satt en liten flicka framför mig, hon låg och sov i sin mammas famn, handen hade ramlat bak till mig, hon trevade med handen över mitt knä, som om hon letade efter något, jag la mitt pekfinger på knät och hon greppade det, hårt. Jag satt där och log mot handen, hon ville veta att det fanns någon där, hon ville ha trygghet, precis som alla andra vill ha.

En hand i din, en kram, en famn att krypa upp i, ett leende just till dig, eller ett "Jag älskar dig", det krävs inte mycket för att vi människor ska känna oss trygga, men något behövs, vi behöver veta att andra människor bryr sig om oss, att vi aldrig blir ensamma.

Vid sjukhuset skulle de av, flickan vaknade till och släppte mitt finger, hennes mamma satte henne i vagnen och körde ut vagnen baklänges. Det var en söt flicka, stora blåa ögon och blont hår, hon påminde om hur jag själv såg ut som liten. Hon la huvudet på sne och mötte min blick, log mot mig som om hon förstod att det hade varit mig hon höll i.

När hon rullade iväg i vagnen fanns det bara en tanke i mitt huvud:
Måtte hon ha folk som skyddar henne från allt ont i världen tills hon klarar av att hantera det...


Söndag

Klockan närmar sig 2, jag är trött och glad

I mina tankar finns du alltid

Godnatt världen


RSS 2.0