Aeternum vale - farväl för alltid


"...Mitt liv faller samman, och jag beskyller dig. För du var den första som lämnade mig, du var den som fick mig att se att de jag älskar inte är odödliga. Hon sa att jag hade kunnat få 10 år till med dig, då hade du varit 77, på tisdag fyller farfar 80 och det är inte många är förrän både farmor och mormor är uppe i de åldrarna med. Jag orkar inte, jag klarar inte att förlora någon till, jag levde i tron om att ni var odödliga, men du dog, och de andra är också sjuka. Du lämnade mig ensam i en hemsk värld, du bröt ner mamma totalt, du gjorde så mormor förlorade sitt livs kärlek, du gjorde så Axel aldrig fick träffa sin farfar, att Anton och Abbe kommer glömma dig, du gjorde så Johan glömde dig, och jag då? Du lämnade din ögonsten, den som såg upp till dig mer än någon annan, den som ville bli som du, den som hade gett allt för att ha dig kvar. Du lämnade henne, helt till sitt öde, av sorg, avsky och hopplöshet. Alla liter av tårar som har runnit ner från mina kinder på grund av dig, alla timmar jag har spenderat att trösta mamma. Jag kollar på din skål, den första du gjorde, du ville se om det gick, det är hål i den, kanterna är ojämna, den är inte jämnt bankad. Du såg den som ett misslyckande, det var därför den stod längst ner i skåpet i snickarverkstaden, i mina ögon är den perfekt,  den symboliserar att även du var mänsklig, att även du gjorde fel, att även du kunde ge upp."

Utdrag ur brev jag skrev till morfar juni -08, hittade det nu

Tårarna rinner, ska lägga mig och sova bredvid mamma

Godnatt


Måndag

Usch vad seg jag är idag, får skylla på att det är måndag...
Har pluggat lite marknadsföring idag, gjort scones till mumsen och mig med, riktigt goda blev dem!
Känner att jag borde göra nåt vettigt idag, mamma föreslog att städa innan hon gick, men hur kul är det på en skala?!
Wiho, Emma loggade in på Skype!!!=D Kvällen kommer ägnas till henne och tv, ska kolla på Svenska Hollywoodstjärnor ikväll när mamma kommer hem igen

Puss på er<3

.

Stark som döden är kärleken, lidelsen obeveklig som graven.
Dess pilar är flammande eld, en ljungande låga.
Mäktiga vatten kan inte släcka kärleken, floder kan inte svepa bort den.
Om en man gav allt han ägde för kärleken, vem skulle ringakta honom?

-Höga visan 8: 6b-7-


Du har ett hjärta av guld, tårar av silver
Du är vinden under mina vingar, handen som torkar mina tårar
Du ger mig skratt, styrka och kärlek
Du är liten men ack så underbar
Tillsammans fixar vi allt min underbaraste Kring♥


Våga

Min mamma gjorde ett kollage till mig som jag fick på min student. Tidningsrubriker som hon har samlat genom åren och satt upp på ett A2 papper. Jag stod och kollade på den idag och fastnade med blicken på en dikt.

Våga
Våga vara
Våga skratta
Våga gråta
Våga tro
Våga ändra dig
Våga hjälpa
Våga bli arg
Våga stanna
Våga gå
Våga chansa...

Jag har en klump i magen, en klump som inte precis blir mindre av att jag precis kollat färdigt på Den vita masajen, en film om en schweizisk kvinna som blir kär i en masaj i Kenya, lämnar hela sitt liv och flyttar ner till honom. Det är en sann berättelse, en väldigt gripande sådan, boken är bland de bästa jag någonsin läst.

Vågar jag? Vågar jag, eller rättare sagt klarar jag att åka till andra sidan jordklotet i 6 månader. Klarar jag 6 månader utan min familj, Patrik och mina närmaste vänner. Klarar jag av att leva och klara mig själv ett halvt år? Klarar jag 6 månader utan mammas trygga famn, pappas kramar, Patriks närhet eller Johans skratt?

Jag vet inte, jag vill, men klarar jag det? 

RSS 2.0